Mini-prajitura spirala

de - Andreea - in Prajituri, 10 Mar 2014 | 4419 vizualizari

 

Poza lasa de dorit deoarece era tarziu si deja noapte...dar a fost delicioasa :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1\2 lingura cacao

Umplutura :

  • 150 ml frisca lichida
  • 2 kiwi
  • 2 linguri dulceata capsuni

Topping:

  • 100 gr ciocolata
  • 50 gr unt
  • 50 gr lapte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-prajitura spirala:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare.Adaugam apoi zaharul pana ce devin o spuma tare si lucioasa.

Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si le adaugam la albusuri.

Adaugam apoi si faina amestecand cu o spatula de jos in sus.

Impartim compozitia in doua boluri.Intr-unul din boluri adaugam cacaua si amestecam usor.

Tapetam o forma rotunda pentru cuptor si turnam compozitia cu cacao.Coacem la 180 grade.

Separat tapetam o forma patrata si turnam cea de-a doua compozitie .O coacem la cuptor la 180 grade.

Lasam blaturile sa se racoreasca.

Mixam 50 ml frisca lichida si o amestecam cu dulceata de capsuni.Mixam si celelalte 100 ml frisca si le amestecam cu pulpa de la kiwi.

Taiem blatul alb in trei parti egale.Pe doua din ele punem frisca cu kiwi , iar pe cealalta frisca cu dulceata.

Rulam cele trei parti unindu-le la capete formand astfel o spirala.

Asezam pe o farfurie blatul cu cacao.Punem apoi spirala si acoperim cu topping-ul de ciocolata ( am topit ciocolata impreuna cu untul si laptele ).

 Ornam fiecare portie cu bomboane de ciocolata ( optional) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-prajitura spirala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort spirala cu jeleu de zmeura si oreo